Spis årstidens velsmagende frugter – og få energi

Der er ingen tvivl om, at det er lækkert at sætte tænderne i et saftigt æble, når æblesæsonen er på sit højeste. Derudover er en klementin i julemånederne ikke til at kimse ad, mens den er knap så spændende uden for sæson. Derfor er det en god idé at tænke i sæson, når du skal fylde frugtskålen. Men det er ikke kun smag og kvalitet, der er på spil i forbindelse med at vælge årstidens frugter. Det er også væsentligt billigere at købe diverse frugter, når de er i sæson. Vil du gerne vide mere om, hvorfor det er en god idé at købe efter sæson, og hvordan du finder frugt i sæsonen? Så får du nogle simple tip i dette blogindlæg.

 

Vælg frugt efter årstid – og hjælp klimaet

Når du går gennem frugt- og grøntafdelingen i supermarkedet, bugner hylder og kasser året rundt med alskens frugt fra forskellige verdensdele. Du tænker måske ikke over, hvor mange af de spændende frugter der rent faktisk er i sæson. Selvom det kan være fristende med jordbær på en lun forårsdag, så er de først i sæson i løbet af sommeren. De jordbær, du kan få uden for sommermånederne, er højst sandsynligt kunstigt fremdyrket. Det betyder for det første, at smagen halter. For det andet er kunstig fremdyrkning en synder, når det gælder klimaet, og det er ressourcespild. Vælger du i stedet varer i frugtafdelingen, der er i sæson, er du med til at minimere klimabelastningen. Vil du være ekstra god i forhold til mindre klimabelastning, bør du vælge danske frugter. Danske frugter skal ikke transporteres særlig langt. Det reducerer den forurening, der er forbundet med import af frugt. Dog er det langtfra alle de spændende frugter, der kan dyrkes i Danmark. Der er intet som et dansk æble eller en dansk pære. Men vil du gerne have en banan, en saftig appelsin eller andre eksotiske frugter, må du gå en anelse på kompromis. Dog kan du med fordel gå efter økologi.

 

Variation og friskhed

Foruden at gøre noget godt for klimaet sikrer du et varieret indtag af frugt ved at vælge efter årstid. Går du bevidst efter frugter i sæson, er du også tvunget til at tænke i lidt andre baner og vælge det, du ikke er vant til. Som en naturlig del af at variere frugtudvalget drager du nytte af hver enkelt frugtvariants vitaminer og mineraler. Vitaminerne og mineralerne er på sit højeste, når frugten er i sæson. Det vil altid kunne give et boost af energi, når du sætter dig og nyder et stykke frisk frugt. Og apropos frisk frugt. Frugter plukkes, når de er sæson. Efterfølgende bliver de opbevaret, således supermarkederne kan have dem i sortimentet året rundt. Du kan undgå frugt, der har været på lager i månedsvis, hvis du køber sæsonfrugt.

 

Sådan er du garanteret frugt efter årstiden

Klima, variation og smag er nøgleord i forhold til at vælge årstidens frugter. Men det er også væsentligt billigere at købe frugter i sæson. Det kan være en større opgave at sætte sig ind i, hvilke frugter der er i sæson. Men det er der en nem løsning på. Du kan nemlig bestille frugtkasser med årstidens frugt hos FrugtKurven. Ved at bestille en frugtkasse kan du få leveret årstidens frugter direkte til døren. Du er således fra uge til uge, eller hvor ofte du vælger levering, sikret frisk frugt i den højeste kvalitet. Der findes efterhånden mange leverandører af frugtkasser med både konventionel og økologisk frugt. En frugtkasse kan tilpasses dine behov og dit forbrug, og du kan derfor også undgå madspild.


Udgivet

i

af

Tags: