Muligheder for at låne penge som studerende

Studieliv på budget

Studielivet er en spændende tid, hvor du udvikler dig både fagligt og socialt. Men det kan også være en kaotisk tid, hvor økonomien ofte kommer under pres. Men selvom udgifterne virker uendeligt høje og SU’en lav, så er det faktisk ikke helt umuligt at kunne få en fantastisk studietid med alt hvad der hører sig til.

KreditNU. hvor du kan låne penge hurtigt via din smartphone, giver dig hermed et par gode tips og tricks med på vejen.

Bo billigt med roommates

Husly er alfa omega for et stressfrit liv. Er du studerende i af de større studiebyer, så ved du også, at størstedelen af din SU bliver spist op af husleje. Derfor vælger de fleste studerende også at flytte sammen med bofæller og dele om boligudgifterne. Dermed er det muligt at bo i en stor lejlighed i byen uden at skulle leve af havregryn og vand. Som studerende har du naturligvis også muligheden for at blive skrevet op til et kollegieværelse – ventetiden og prisen på værelset af hænger naturligvis af ventelisten. Fordelen ved kollegieværelser er, at huslejen er billigere, ligeledes er indflytningsprisen ofte også lavere. Fordelen ved det private lejemarked er det store udvalg, ligesom du også ofte kan finde lige så billige værelser.

Vær turist i eget land

Som studerende skal det ikke kun være læsesalen, der trækker. Det er også vigtigt, at du får hvilet ud imellem semestrene og holdt en tiltrængt ferie i ny og næ.

Selvom størstedelen af verden er lukket ned for turisme, så er der bestemt ikke nogen grund til at kede sig. Hvornår har du egentlig sidst været turist i eget land? Det kunne eksempelvis være en smutter til vores hovedstad i en forlænget weekend. Kultunaut.dk giver dig således gode oplevelsesmuligheder i København på et budget, hvor der både er rig mulighed for oplevelsesture i havnekanalen eller de mere klassiske destinationer som Bakken, Tivoli og den lille havfrue.

Faktisk skabte coronaen i 2020 et stort boom af indenrigsturisme, så hvorfor ikke tage et smut forbi en af de mange dejlige danske øer, inden hele verdenssamfundet åbner op igen?

Udnyt de mange studierabatter

Selvom det kan synes at være dyrt at være studerende i Danmark, så har du også masser af studierabatter. Faktisk er der stort set ikke den ting, du kan få rabat på, når du er studerende. Tjek bare:

  • Studiekort til den offentlige transport
  • A-kasse og fagforeninger
  • Frisøren
  • Fitness
  • Værtshuse
  • Cafeer
  • Biografen

Listen over steder, hvor du kan få studierabat, er næsten uendelig, og er du i tvivl om, hvor vidt din lokale ølkusk har studierabat på fadøllen, så er det jo blot at spørge.

Der er altså med andre ord masser af muligheder for at kunne leve livet som studerende, uden du skal leve af havregryn


Udgivet

i

af

Tags: