https://csr-icon.se/

Tag ansvar for samfundet

Bæredygtighed er blevet en trend i Danmark over de sidste par år og flere og flere danskere er blevet opmærksomme på begrebet. Virksomhederne vil derfor gerne vise deres kunder og omverden, at de er en virksomhed, som tænker på kloden. Det gør de for eksempel ved at blive CSR-mærket og derfor er CSR blevet en vigtig kerneværdi for virksomhederne.

Hvad er bæredygtighed egentlig?

Mange kender til begrebet bæredygtighed, men kender de den egentliglige betydning, der ligger bag begrebet? Bæredygtighed betyder overordnet set, at samfundet og borgernes behov opfyldes, mens man samtidig tager hensyn til miljøet. I Bundtlandsrapporten fra 1987 blev bærdygtighed beskrevet således: ”Bæredygtighed er dét, som skaffer menneskene og miljøet det bedste uden at skade fremtidige generationers mulighed for at dække deres behov”.   Ja, bæredygtighed er, at vi bestyrker vores klode. Den stigende interesse for bæredygtighed betyder, at flere og flere virksomheder også drives bæredygtigt. En bæredygtig virksomhed tager et medansvar for miljøet, klima og andre globale sager. En virksomhed kan vise, at de drives bæredygtigt ved bl.a. at blive CSR-mærket.

Hvad er CSR?

CSR står for Corporate Social Responsibility, ansvaret for at drive en forretning, hvor man tager hensyn til miljøet, de sociale forholde og økonomien.

De fleste danske virksomheder arbejder med CSR i en eller anden grad, da det sociale ansvar betyder meget for virksomhederne og deres image. At give tilbage til samfundet betyder meget for virksomheden efterhånden, da trenden om at være bæredygtig er populært i Danmark.

CSR-mærket retter blikket mod Sverige.

CSR-mærket har været rigtig populær i Danmark. Nu retter virksomheden blikket mod Sverige, og i dette sammenhæng er deres svenske side CSR-Icon.se lanceret. Populariteten herhjemme i Danmark skyldes, at bæredygtigheden er en trend og det at være en del af CSR-mærket skaber værdi for virksomheden. Da kunderne får bevidsthed om, at virksomheden giver tilbage til samfundet, miljøet og kloden.


Udgivet

i

af

Tags: