Kosttilskud og træning

Træning og kosttilskud

Er du fitnessentusiast, så har du sikkert overvejet, hvorvidt du skal begynde at tage kosttilskud, hvis du ikke allerede har et godt lager derhjemme. Men er kosttilskud kun for folk der løfter vægte?

Det er vist ingen hemmelighed at kosttilskud mest er brugt i fitness centeret, men mange andre sportsudøvere kan bestemt også have glæde af kosttilskud.

Mest brugte kosttilskud

Lad os først og fremmest starte med at slå fast, at kosttilskud er som navnet indikerer, et tilskud til kosten. Kosttilskud må derfor aldrig gå ind og overtage en god, sund og varieret kost.

Kosttilskud kan dog gøre en travl hverdag en smule nemmere, og hjælpe dig med at præstere bedre til din træning.

Nogle af de kosttilskud som atleter og sportsudøvere er gladest for at benytte er følgende:

  • Proteinpulver
  • BCAA
  • Pre Workout
  • Vitaminer og mineraler

Når du træner meget bliver dine muskler nedbrudt. For at dine muskler kan genopbygge sig selv og blive stærkere har du brug for protein/aminosyrer. Hård træning øger behovet for protein/aminosyrer derfor kan du med fordel vælge at tage et tilskud af BCAA, proteinpulver eller aminosyrer. Du kan læse nærmere om proteinpulver hos proteinpulver-univers.dk.

Pre Workout består hovedsagligt af koffein, beta allanin, taurin, vitamin B12 og B6 og andre stimulanter, der hjælper dig med at blive mere frisk til træningen. Pre Workout er altså kort fortalt et kosttilskud som giver dig mere energi, fokus og overskud til træningen. Mange Pre Workouts indeholder også kreatin, som ifølge videnskabelige studier skulle forøge din styrke.

Træning øger behovet for vitaminer og mineraler. Vil du være sikker på, at du får nok, kan du derfor supplere op med et tilskud af vitaminer og mineraler.

De 2 vigtige

Ønsker du at opnå resultater med din træning, så er der 2 afgørende elementer, som du ikke må overse. Uanset om du bruger din tid i fitness centeret, på fodboldbanen, i bokseringen eller hvilket som helst andet træningsmiljø, så er det vigtigt, at du får en god varieret kost og god kvalitets søvn.

Hvordan du bør spise afhænger naturligvis af den sport du dyrker, og hvilken mål du har med din træning. Søvnen er dog en nemmere størrelse at forholde sig til.

I disse præstationstider er det som om, at det er blevet et tegn på styrke at sove lidt. Intet kunne være mere misforstået. Søvnen er afgørende for at din krop kan genopbygge sig selv, og du dermed kan præstere bedre til træning og kamp. Derfor er det essentielt, at du får nok søvn.

Det kan være vidt forskelligt, hvor stort søvnbehov vi har. Der afhænger af forskellige faktorer. Så som alder og aktivitetsniveau. Derfor er det vigtig at du mærker efter de signaler din krop sender. Dog kan du som en god tommelfingerregel sørge for at få minimum 8 timers søvn.


Udgivet

i

af

Tags: