Ung investor

Mange unge vælger at bruge alle deres penge på tøj, byture og cafébesøg, og det er en skam. Jovist er det vigtigt at hygge sig, og få nogle gode oplevelser, men i stedet for at bruge hver en krone på udskejelser, så kan der være og andre og bedre alternativer.

Investering

Som ung over 18 har du gode muligheder for at få påbegyndt din beholdning af værdipapirer. Starter du tideligt, kan du nyde godt af verdens 8. vidunder – renters rente. Hvis du kommer tideligt i gang vil dine investeringer have mulighed for at give dig et større afkast over tid. Jeg snakker ikke om at du skal begynde at spekulere i aktier og daytrader. Jeg snakker om god solid langsigtet investering. Du skal ikke købe og sælge hele tiden. Du køber aktier i fantastiske virksomheder, og beholder dem i lang tid. Har du ikke de nødvendige forudsætninger til at foretage fundamental analyse, så kan du med fordel investere i et aktieindex, som eksempelvis C20. Ved at investere i et aktieindex spreder du din investering ud. Der er mindre risiko forbundet med denne type investering. Afkastet på en investering i et aktieindex vil give dig et moderat forrentning af dine penge over tid. En forrentning der uden tvivl er bedre end du opnår ved at have dine penge i banken.

Har du penge stående på din opsparing, som du gerne vil investere, så vil banken altid gerne rådgive dig til, hvad du kan gøre med pengene. Du skal dog være opmærksom på, at der ikke er nogen garantier, bare fordi du følger rådgiverens investeringsråd.

Aktiekurser

Har du en investor i maven, så er det bare at komme i gang. Som investor er det nødvendigt at du følger med i udviklingen i de aktiekurser, der er relevante for dig. Med en langsigtede investering er det ikke fordi, at du skal følge med hver eneste dag i aktiekurserne. Dog bør du løbende holde dig opdateret, så du ved hvordan din investering udvikler sig.


Udgivet

i

af

Tags: