Sådan kan du nemt og billigt have det sjovt på SU

Valg af IT Uddannelse

Der er i dag et stort mangel på dygtige IT folk og softwareudviklere, som kan løse komplekse opgaver hurtigt og effektivt. Her er virksomhederne villige til at betale gode lønninger for at få fat i nye medarbejdere, som har god forståelse for programmering og udvikling af software.

Der er virkelig nogle gode muligheder i dag og i fremtiden, hvis du tager dig en IT uddannelse og opbygger kompetencer dine IT-kompetencer. Vi har her lavet en lille mini guide, som hjælper dig med at finde frem til en god IT uddannelse.

Webintegrator Uddannelse

Længde: 2 år og 3 mdr.

Adgangskrav: Folkeskole uddannelse + 02 i Matematik og Dansk.

Kort om uddannelsen:

Webintegrator uddannelsen er en erhvervsuddannelse, som du kan tage direkte efter folkeskolen. Her lærer du at udvikle hjemmesider, som fungerer sammen med en database. Du får kompetencer indenfor programmering, design og grafik.

Datamatiker Uddannelse

Længde: 2 ½ år

Adgangskrav: En gymnasial eksamen, erhvervsuddannelse eller adgangseksamen til ingeniøruddannelserne.

Kort om uddannelsen:

Datamatiker uddannelsen er en kort videregående uddannelse, som du kan tage direkte efter gymnasiet eller webintegrator uddannelsen. Her lærer du at udvikle kompleks software i teorien og i praksis. Du får kendskab til mange af de populære programmeringssprog Java, C# og JavaScript. Datamatiker uddannelse er meget praktisk anlagt i forhold til datalogi og softwareingeniør. Det vil sige at du får lov til at kode en masse på datamatiker uddannelsen, og der bliver lagt mest vægt på udvikling af software. Der er begrænset med undervisning i matematik, der er dog en del undervisning i teorien bag software, så du får en god forståelse for hvordan computeren virker. Matematik fag læser du først, hvis du vælger at læse videre efter datamatiker uddannelse fx på overbygningen softwareudvikler, som tager 1 ½ år, og så har du derefter en uddannelse tilsvarende datalogi.

Undervisning på datamatiker uddannelsen foregår i et klasselokale, som du kender fra folkeskolen. Det er på hvert semester et større semesterprojekt, som laves i grupper.

Datalogi eller softwareingeniør

Længde: 3 år

Adgangskrav: En gymnasial eksamen (Dansk A, Engelsk B og Matematik A)

Kort om uddannelsen:

Datalogi og softwareingeniør er to IT uddannelsen, som du kan tage efter en gymnasial uddannelse. Her er der et krav på Matematik A, da der er meget undervisning i matematik og det er meget teoretisk anlagt på både datalogi og softwareingeniør. Du får blandt andet undervisning i teorien og matematikken bag programmering, softwarearkitektur, databaser, algoritmer og datastrukturer og systemudvikling.

Datalogi er den mest tunge uddannelse hvad angår matematik og teori, hvor softwareingeniør er lidt mere tværfagligt og praktisk anlagt hvad angår udvikling af hardware og software.

Undervisningen på datalogi og softwareingeniør er en blanding af forelæsninger, gruppearbejde og er meget projektbaseret.

Selvlæring – IT uddannelse online

Der findes i dag mange gode IT uddannelser og IT kurser, som du kan følge online på internettet helt gratis. Havard University og MIT har fx optaget mange af deres computer science forelæsninger, som de har gjort frit tilgængelige på internettet. Du kan også finde information på hvilke bøger de læser og eksamensopgaver de laver.

Der findes også mange gode platforme på internettet, som er lavet specifikt til uddannelse online. Edx.org, coursera.org og udacity.com er alle hver at kigge nærmere på, hvis du på jagt efter god IT uddannelse online.


Udgivet

i

af

Tags: