Top 5 studietips til eksamen

Vil du være forandringsleder – så læs med her

At uddanne sig er faktisk en løbende process der foregår hele livet. Nogle områder kræver mere uddannelse og at man holder sig løbende opdateret, mere end nogle andre.

Har du en drøm eller et ønske om at komme til at arbejde med ledelse, eller arbejder du allerede med ledelse og ønsker at lære mere, så ved du også at når man arbejder med ledelse så arbejder man også med mennesker.

Mennesker er i konstant udvikling og derfor bør en leder også være det, ligesom verden omkring og virksomheder er i konstant forandring.

Derfor er der også brug for ledere der har god kendskab til forandringsledelse.

Du kan læse mere om hvad forandringsledelse er her i artiklen, og hvordan du bliver rustet til opgaven.

Hvad er forandringsledelse og hvorfor er det vigtigt

Vi må om nogen siges at leve i en tid hvor forandringer sker hurtigt. De sociale medier og andre globale platforme og tiltag har blot været med til at forandring kan og skal ske hurtigere hvis man som virksomhed ønsker at være med.


Det kan være der pludselig opstår behov for at forbedre virksomhedens processer pga.: 

  • Konkurrencedygtighed
  • Der kommer ny lovgivning
  • Nye konkurrenter
  • Et udvidet marked
  • En fusion
  • En større krise

I sådanne tilfælde er det utrolig vigtigt med god forandringsledelse, for selv om forandringerne i dag helst skal ske hurtigere og hurtigere, så er mennesker, herunder medarbejdere, ikke nødvendigvis blevet bedre til at omstille sig.

Håndter modstand og forandring

Forandringsledelse handler om at håndtere de menneskelige aspekter i en organisation der er under forandring, og sørge for at alle medarbejdere er med, og på rette vej til at udvikle sig i den rigtige retning i forhold til virksomhedens ønsker og mål.

Forandring indebærer ofte en ændring af processer, optimering og omstrukturering, hvilket ikke kan undgås at påvirke den enkelte medarbejder personligt, hvilket ofte gør at forandring skaber modstand.

Et akademimodul i forandringsledelse lærer dig at håndtere denne modstand, og lede de ansatte i den rigtige retning, men også at forstå alle de processer der ligger bag forandring i både små og store virksomheder.

Tag en hel uddannelse eller kun et modul

Forandringsledelse kan tages som en del af en leder akademiuddannelse med flere forskellige moduler der alt sammen omhandler de kompetencer man i dag kan have gavn af som leder.

Du kan dog også vælge kun at tage selve det ene akademimodul, og dermed supplere dine lederkompetencer op efter behov.


Udgivet

i

af

Tags: